Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Креативні індустрії 2020: 4,2% доданої вартості української економіки

09 Грудня 2021 17:03

Креативні індустрії 2020:  4,2% доданої вартості української економіки

Міністерство культури та інформаційної політики України презентувало статистичні показники креативних індустрій за 2020 рік.

Загалом у 2020 році креативні індустрії згенерували 4,2% доданої вартості української економіки. Це 132,4 млрд грн. Такий показник перевищує індикатори 2019 року - 3,9%.

«Результати зростання креативного бізнесу вже вражають: на 0,3% більший внесок в ВВП, порівняно з роком раніше. І це в період коронакризи, коли сфера несла чималі збитки. Тож будемо й надалі стимулювати її розвиток. І дослідження на цьому не припиняться: адже аналітика і статистика ринку вкрай важлива. Вона сприяє розумінню реальної картини справ і допомагає знайти точки, куди рухатись в майбутньому», - розповів міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Все більше людей обирають роботу у креативних індустріях. У 2020 році цей відсоток збільшився до 4, це - 360,3 тис. українців. У 2019 році цей відсоток становив 3,8%.

У 2020 році деякі види діяльності значно покращили свої показники порівняно з попереднім роком, особливо ІТ та дизайн, інші постраждали від коронакризи.

Обсяг реалізованої продукції бізнесу у сфері креативних індустрій становив 333,9 млрд грн — це 3 % від загального обсягу реалізованої продукції в Україні.

Позитивна динаміка українських креативних індустрій спостерігається на тлі падіння ВВП у 2020 році, а також сповільнення зростання сфери у світі через пандемію (за даними ЮНЕСКО). Це свідчить про вагому частку сектору ІТ у структурі креативних індустрій, що виявився менш вразливими до наслідків пандемії. Це також може вказувати на значну тіньову частку економіки, яка не відображається в статистиці.

Огляд статистичних показників креативних індустрій за 2020 рік доступний за посиланням.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності