Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Аудит Єврокомісії підтвердив високу якість українського молока

10 Листопада 2021 16:04

Аудит Єврокомісії підтвердив високу якість українського молока

Єврокомісія завершила аудит офіційного контролю над виробництвом та сертифікацією молока та молочних продуктів з України, які призначені для експорту до Європейського Союзу.

Держпродспоживслужба успішно подолала останній етап перевірок та офіційно пройшла місію. Це стало можливим завдяки злагодженій роботі багатьох фахівців.

«Результати аудиту підтверджують дієвість системи державного контролю в Україні, який здійснюється Держпродспоживслужбою, на міжнародній арені. Маю надію, що українські виробники й надалі триматимуть високу планку якості продукції, яка постачається як на внутрішній ринок, так і за кордон», - зазначила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Сам аудит проводився з 1 до 12 березня 2021 року. Після цього тривала офіційна оцінка його результатів.

Довідково. У 2016 р. відбулося розширення доступу на ринки ЄС для продукції тваринного походження з України. Зокрема, у січні 2016 p. Україна одержала дозвіл на експорт до ЄС молочної продукції. Починаючи з другого півріччя 2016 року 13 українських підприємств розпочали експорт молочної продукції до ЄС. Станом на жовтень 2021 року молоко та молочні продукти до ЄС постачають 25 українських підприємств.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності