Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

П’яте засідання Підкомітету Україна – ЄС з питань торгівлі та сталого розвитку

02 Листопада 2021 10:28

П’яте засідання Підкомітету Україна – ЄС з питань торгівлі та сталого розвитку

28 жовтня 2021 року в Києві відбулось п’яте засідання Підкомітету Україна – ЄС з питань торгівлі та сталого розвитку в режимі відеоконференції. У межах заходу були проведені дискусійні сесії щодо інституційних питань, зокрема формування групи експертів, питань торгівлі та зайнятості, сталого управління лісовим господарством та відновлюваної енергетики.

Українська делегація поінформувала про хід удоскналення законодавства про працю, основні досягнення реформування лісового господарства України у 2021 році, стан імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом у частині розвитку сфери енергоефективності.

Сторони обговорили важливість реалізації зобов'язань за Паризькою угодою щодо зміни клімату.

Україна поінформувала європейську сторону про подальші заходи, вжиті у сфері енергоефективності та відновлюваних джерел енергії, враховуючи заходи з екологічного дизайну та енергетичного маркування.

ЄС привітав заходи, спрямовані на боротьбу з незадекларованою працею, а також закликав до врахування напрацювань спільного проекту СЄ/МОП щодо цього під час узгодження національного законодавства з конвенціями Міжнародної організації праці № 81 та № 129.

Сторони продовжать співпрацю з питань, охоплених главою «Торгівля та сталий розвиток» Угоди про асоціацію, та повернуться до розгляду проекту Рішення про створення Групи експертів з питань торгівлі та сталого розвитку, відповідно до статті 301(3), у другому кварталі 2022 року з метою включення одразу 15 членів, після виконання необхідних процедурних кроків обома Сторонами.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності