Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Перспективи торговельно-економічного співробітництва між Україною та Пакистаном

23 Жовтня 2021 14:03

Перспективи торговельно-економічного співробітництва між Україною та Пакистаном

Активізація діалогу на найвищому рівні та проведення першого засідання Спільної українсько-пакистанської комісії з питань економічного співробітництва сприятиме розвитку торговельно-економічних відносин між Україною та Пакистаном. Про це зазначив Перший віце-прем’єр-міністр – міністр економіки України Олексій Любченко під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Ісламської Республіки Пакистан в Україні Ноелєм І. Хохаром.

«За 8 місяців 2021 року товарообіг між Україною і Пакистаном збільшився майже у 2 рази - до $276,7 млн, порівняно з минулим періодом. Зокрема, український експорт зріс у 2,3 рази - до $210,6 млн. Наші країни мають невикористаний потенціал для розвитку двосторонньої торгівлі. Україна зацікавлена у регулярному постачанні до Пакистану аграрної продукції. Цього року Україна розраховує отримати рекордний врожай зернових, 70% яких планується експортувати», - зазначив Олексій Любченко.

Перспективними для обох країн може стати реалізація спільних ініціатив на рівні бізнесу. Так, українські компанії можуть брати участь у масштабних проектах у Пакистані. Йдеться про будівництво та модернізацію гідротехнічних систем, об’єктів електроенергетики, розвиток транспортної інфраструктури, включаючи залізничну мережу, постачання залізничних вагонів та обладнання.

Також важливим напрямом співпраці може стати агропромислова галузь, у тому числі створення потужностей з переробки сільськогосподарської продукції, постачання мінеральних добрив та харчових продуктів українського виробництва.

Зі свого боку Надзвичайний і Повноважний Посол Ісламської Республіки Пакистан в Україні Ноель І. Хохар повідомив про амбітну ціль – збільшити товарообіг між країнами до $1 млрд на рік.

Крім того, українська сторона поінформувала про такі інструменти залучення інвестицій, як закон про інвестнянь, індустріальні парки та перезавантаження приватизації.

За результатами зустрічі сторони домовились розпочати підготовчу роботу для проведення першого засідання Спільної українсько-пакистанської комісії з питань економічного співробітництва та посилити комунікацію щодо проведення взаємних бізнес-місій.

На зустрічі також були присутні Перший Віце-президент Торгово-промислової палати м. Сіалкот Хуррам Аслам, Віце-президент Торгово-промислової палати м. Рагім'яр-Хан Азам Шаббір, які висловили зацікавленість у розвитку україно-пакистанських бізнес-зв'язків та проведенні в країнах на регулярній основі торговельних виставок, що сприятиме зміцненню економічної співпраці.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності