Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна та Європейський Союз уклали угоду про Спільний авіаційний простір

13 Жовтня 2021 16:24

Україна та Європейський Союз уклали угоду про Спільний авіаційний простір

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Віце-президент Єврокомісії — Високий представник із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель та Посол Головуючої в Раді ЄС Республіки Словенія в Україні Томаж Менцін підписали угоду між Україною та Європейським Союзом про Спільний авіаційний простір.

Укладення угоди відбулося 12 жовтня в межах 23-го Саміту Україна — ЄС в присутності Президента України Володимира Зеленського, Президента Європейської Ради Шарля Мішеля та Президента Європейської Комісії Урсули фон дер Ляєн.

«Угода про Спільний авіаційний простір — це «авіаційний безвіз» одночасно для українських та європейських авіаперевізників. Україна отримає такі самі можливості, правила й стандарти в галузі авіаперевезень, як і в держав-членів Євросоюзу. Ми «створюємо Європу» на українському авіаційному ринку. Уряди України та країн ЄС більше не надаватимуть призначення на той чи інший маршрут. Авіаперевізники зможуть самі домовлятись про можливість рейсів та їх кількість напряму з аеропортами», — зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Підписана сьогодні Угода запропонує нові можливості для авіаційної галузі, більше прямих сполучень та економічні переваги для обох сторін:

  • Усі авіакомпанії ЄС зможуть виконувати прямі рейси з будь-якої точки ЄС до будь-якого аеропорту в Україні, а українські авіакомпанії — навпаки;
  • Усі обмеження на польоти між Україною та ЄС будуть усунуті, а положення про відкриту та чесну конкуренцію гарантуватимуть рівні умови.

Угода сприятиме розвитку міжлюдських контактів, а також розширенню комерційних можливостей і торгівлі між Євросоюзом та Україною.

Також вона стане цінним інструментом у впровадженні Угоди про асоціацію між ЄС та Україною й, особливо, глибокої та всеохопної зони вільної торгівлі.

Попри те, що перед формальним набуттям чинності Угоду мають ратифікувати обидві сторони, її почнуть застосовувати, починаючи з моменту підписання.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності