Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Постійне представництво України при ООН відкриває нові можливості для українських компаній щодо закупівель в системі ООН

07 Жовтня 2021 15:54

Постійне представництво України при ООН відкриває нові можливості для українських компаній  щодо закупівель в системі ООН

Постійне представництво України при ООН запрошує українські підприємства ознайомитися з особливостями закупівель установ системи ООН, яка складається з широкого кола організацій — спеціалізованих агенцій, фондів, програм та дослідницьких структур, — кожна з яких має власну структуру та підхід до закупівель залежно від повноважень.

На сьогодні українські підприємства вже мають успішний досвід роботи з Секретаріатом ООН та установами системи ООН. Україна входить до тридцятки найбільших постачальників товарів і послуг ООН.

За останні 8 років обсяг закупівель товарів та послуг структурами ООН в Україні збільшився на 61 % – зі 124,77 млн. доларів США у 2013 році до 200 млн. доларів США у 2020 році. Зростання відбулося завдяки збільшенню у 3,6 рази закупівель товарів, постачання яких зросло з 16,2 до 74,6 млн. дол. США.

Кількість організацій системи ООН, з якими зараз працює український бізнес, зросла з 18 до 21. До того ж загальна кількість постачальників з нашої країни збільшилася вп’ятеро – з 528 до 1 698, кількість великих постачальників (тих, які постачають на суму понад 1 млн доларів США на рік) – з 7 до 23.

Саме тому, на сьогодні існують реальні передумови для посилення співробітництва у цьому напрямку та необхідність підтримки українських суб’єктів економічної діяльності, які мають намір брати участь у закупівлях ООН.

Інформацію щодо особливостей проведення тендерів установами ООН представлено у нещодавно створеному інформаційно-довідковому розділі, який розміщено на сайті Постійного представництва України при ООН за посиланням.

На ресурсі міститься інформаційно-довідкові матеріали щодо закупівельної системи ООН, презентації установ ООН, актуалізована інформація для потенційних українських компанії-постачальників та щодо запланованих тематичних заходів. Постійне представництво України при ООН також надає сприяння українським компаніям в отриманні інформації щодо особливостей закупівель системи ООН та, у разі необхідності, отримання консультацій від представників Секретаріату ООН.

Інформація щодо проведення вебінарів розміщується на сторінці Постпредставництва у Facebook: https://www.facebook.com/UKRinUN.

Запити щодо додаткової інформації можна надсилати на електрону пошту Постпредставництва: Ukraine.procurement.UN@gmail.com.

Довідково

ООН та її розгалужена мережа установ забезпечує функціонування багатотисячних операцій з підтримання миру, гуманітарну допомогу для десятків мільйонів постраждалих людей, надання допомоги країнам під час пандемії.

Саме тому, система ООН є найбільшим закупівельником серед міжнародних організацій, проводячи тендери на загальну суму близько 20 млрд дол. США на рік.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності