Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Засідання Спільного комітету Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження

08 Липня 2021 17:08

Засідання Спільного комітету Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження

1 липня українська делегація взяла участь в Одинадцятому засіданні Спільного комітету, третьому технічному засіданні щодо альтернативно застосовуваних правил походження та сесії стосовно електронного підтвердження походження Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження.

Захід відбувся під головуванням генерального директорату Європейської комісії «Оподаткування та Митний союз». Від України взяли участь представники Мінекономіки, Держмитслужби та МЗС.

У ході засідання обговорено стан справ та перспективи перегляду Регіональної конвенції, оновленого розподілу (матриці) застосування Регіональної конвенції або протоколів про правила походження, які передбачають застосування діагональної кумуляції між договірними сторонами.

Окрему увагу приділено впровадженню електронних сертифікатів з перевезення, механізму видачі електронних сертифікатів з перевезення товару EUR.1, а також технології застосування ресурсу програмно-інформаційного комплексу автоматизованої системи митного оформлення при видачі електронних сертифікатів EUR.1.

Регіональна конвенція – інструмент, який встановлює ідентичні правила походження товарів, що застосовуються у рамках угод про вільну торгівлю, укладених між її договірними сторонами. Україна набула участі в Регіональній конвенції 1 лютого 2018 року.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності