Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Конкурс проєктів державно-приватного партнерства у рамках програми OT4D

07 Липня 2021 15:44

Конкурс проєктів державно-приватного партнерства у рамках програми OT4D

6 липня 2021 року було оголошено про старт нової програми «Органічна торгівля заради розвитку у Східній Європі» (OT4D), що підтримується Державним секретаріатом Швейцарії з економічних питань (SECO).

Загальною метою програми «Органічна торгівля заради розвитку у Східній Європі» (OT4D) є збільшення та розширення робочих місць у сільській місцевості, особливо для молоді та жінок, а також сприяння мультиплікаційному ефекту позитивних змін в органічному землеробстві з точки зору економічного зростання, інновацій та навколишнього природного середовища.

Програма реалізується в трьох країнах – Україні, Албанії та Сербії.

Виконавець програми IFOAM – Organics International (Міжнародна федерація рухів органічного сільського господарства) в консорціумі з Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) та HELVETAS Swiss Intercooperation.

У рамках програми «Органічна торгівля заради розвитку у Східній Європі» (OT4D) оголошено конкурс проєктів державно-приватного партнерства. Мета конкурсу – створення або розширення експортних ланцюгів постачання органічної продукції з Албанії, України та Сербії до країн ЄС та Швейцарії.

Проєкти мають сприяти:

  • створенню доданої вартості,
  • створенню робочих місць,
  • створенню суспільних благ для сектору,
  • розвитку відповідних можливостей, що сприяють сталому розвитку органічного бізнесу

в Україні, Албанії та Сербії.

Хто може брати участь у конкурсі

Підприємства з Швейцарії або ЄС у партнерстві з підприємствами з України, Албанії або Сербії. Наявність партнерів з щонайменше 2-х країн обов’язкова!

Програма не гарантує, але сприятиме пошуку партнерів для реалізації проєктів. Для цього необхідно заповнити коротку форму (завантажити) та надіслати за вказаними нижче контактами. Інформація про ваше підприємство буде розміщена на сайті програми, на спеціально створеній дошці оголошень.

Географія проєктів

Всі проєкти повинні впроваджуватись в Україні, Албанії та Сербії та мати безпосереднє відношення до органічного виробництва.

Окрім створення вигод для самих підприємств, що братимуть участь в конкурсі, проєкти мають сприяти створенню суспільних благ.

Що таке суспільні блага в рамках програми OT4D

  • Зміцнення органічного сектору через удосконаленням послуг, що надаються місцевими бізнес-організаціями, постачальниками послуг, науково-дослідними інститутами тощо.
  • Підтримка навчання та підвищення доступу до інформації про органічне виробництво, що сприятиме розвитку органічного сектору в країні.
  • Підтримка зусиль з розвитку потенціалу в органічному секторі.
  • Покращення загального доступу до допоміжних продуктів (добрива, засоби захисту тощо), дозволених для використання в органічному сільськогосподарському виробництві та/або доступу до переробних підприємств.

Загальний обсяг фінансування для трьох країн – 1,5 млн швейцарських франків.

Розглядатимуться дві категорії проєктів:

  • А – до 50 тис. швейцарських франків,
  • B – до 100 тис. швейцарських франків.

Обов’язкова умова – співфінансування проєктів з боку заявників не менше 50%, частина з яких може бути зарахована в натуральній формі, але не менше 20% має склади грошовий внесок заявника.

Крайній термін подачі заявок 24 серпня 2021 року.

На першому етапі будуть розглядатись концепції проєктів, після чого учасників, чиї проєкти пройдуть відбір, буде запрошено до подачі повного пакету документів.

Графік реалізації проєкту:

OT4D

Завантажити більше інформацію та форму заявки.

Поставити додаткові запитання можна до 6 серпня у письмову вигляді на електронну адресу - OT4D@helvetas.org або Національному координатору в Україні kateryna.shor@gmail.com.

Відповіді на всі запитання будуть узагальнені та оприлюднені на офіційному сайті програми «Органічна торгівля заради розвитку у Східній Європі» (OT4D).

Програма підтримується Державним секретаріатом Швейцарії з економічних питань та реалізується IFOAM-Organics International в консорціумі з Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) та HELVETAS Swiss Intercooperation.

Інформаційний партнер заходу - Офіс з розвитку підприємництва та експорту

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності