Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

З 13 квітня змінюються умови двосторонньої торгівлі з країнами СНД

13 Квітня 2021 12:06

З 13 квітня змінюються умови двосторонньої торгівлі з країнами СНД

З 13 квітня 2021 року діють нові правила експорту та імпорту між Україною та країнами СНД. Це пов’язано з втратою чинності Угоди про співробітництво у галузі ветеринарії, підписаної у 1993 році. Торгівля товарами буде здійснюватися в рамках чинного законодавства України та враховуючи вимоги країн призначення, а також міжнародні вимоги та правила.

З метою обговорення умов взаємної співпраці та погодження двосторонніх форм ветеринарних сертифікатів Держпродспоживслужба протягом 2020-2021 років провела перемовини та консультації із представниками Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Таджикистану, Туркменістану та Узбекистану.

Були погоджені двосторонні форми ветеринарних сертифікатів для експорту із України до Азербайджану, Білорусі, Казахстану, Молдови, Таджикистану, Туркменістану, ознайомитися з якими можна на офіційному порталі Держпродспоживслужби у розділі «Міжнародне співробітництво» за посиланням.

Наразі Держпродспоживслужба продовжує роботу над погодженням форм сертифікатів на експорт до Вірменії, Узбекистану, Киргизстану, які, після ухвалення відповідних документів, будуть опубліковані.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності