Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна та Азербайджан з 13 квітня переходять на нові правила торгівлі

08 Квітня 2021 11:03

Україна та Азербайджан з 13 квітня переходять на нові правила торгівлі

Співробітництво між Україною та Азербайджаном у ветеринарії, фітосанітарії та безпечності харчових продуктів – теми, які обговорювали під час українсько-азербайджанських консультацій, про що повідомляє Держпродспоживслужба.

Україна та Азербайджан вже погодили 7 форм ветеринарних сертифікатів, зокрема сертифікати на експорт до Азербайджану кормів рослинного походження, сировини тваринного походження, м'яса, м'ясних та молочних продуктів, риби і рибопродуктів.

На розгляді азербайджанської сторони знаходяться проєкти ветеринарних сертифікатів для експорту до Азербайджану продуктів тваринного походження (меду, продуктів бджільництва, столових яєць, муки кормової з риби, морських ссавців, ракоподібних та безхребетних та ін.).

Під час консультацій також обговорювалося підписання Угоди у сфері безпечності харчових продуктів між Держпродспоживслужбою та Агентством з безпеки харчових продуктів Азербайджану. Її розгляд зараз знаходиться на фінальній стадії.

Угода допоможе вивести двосторонню співпрацю на новий рівень, зробити ринки доступнішими для представників бізнесу та збільшити надходження до державного бюджету.

З 13 квітня 2021 року діятимуть нові правила експорту та імпорту між Україною та Азербайджаном, коли втратить чинність Угода про співробітництво в галузі ветеринарії, підписана ще у рамках СНД у 1993 році.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності