Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

КМУ збільшив статутний капітал «Експортно-кредитного агентства»

31 Березня 2021 16:06

КМУ збільшив статутний капітал «Експортно-кредитного агентства»

Держава докапіталізує «Експортно-кредитне агентство» (ЕКА) на 1,8 мільярда гривень, що забезпечує його статутний капітал у 2 млрд грн.

Відповідну постанову прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України.

Також ЕКА має спростити доступ експортерам до банківського фінансування в Україні.

Прийнятою постановою передбачено збільшення статутного капіталу «ЕКА» шляхом емісії додаткових акцій існуючої номінальної вартості із збереженням 100 % акцій у власності держави. Також Мінфіном буде здійснено випуск облігацій внутрішньої державної позики у розмірі 1 800 000 тис. гривень із строком обігу до 15 років та відсотковою ставкою доходу до 9,3 % річних в обмін на акції додаткової емісії «ЕКА».

Довідково

Діяльність ЕКА спрямована на страхування, перестрахування та гарантування українських експортерів на найбільш складних ринках світу (Африки, Азії, Центральної та Південної Америки). Зараз ці країни складають понад 40% ринку експорту української продукції, що в перспективі може бути збільшено ще на 10-15 відсоткових пунктів або на приблизно $ 5 млрд.

Джерело: https://bit.ly/3cM4FCx

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності