Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Річний звіт ДУ «Офіс з просування експорту»

29 Грудня 2020 13:17

Річний звіт ДУ «Офіс з просування експорту»

Традиційно Офіс з просування експорту підбиває підсумки 2020 року.

2020 – був роком нелегким, він трансформував роботу всього.

Останні зміни у світі, спричинені Covid-19, вплинули глобально на всі процеси, особливо на торговельні. Виклики, що постали перед всіма державами, змінили й експортні можливості.

Всі ці події справедливо впливають на динаміку експорту, але й водночас штовхають до пошуку нових рішень та розробок. Тому Офіс з просування експорту одним з перших у країні одразу ж відреагував на виклики та потреби часу!

З березня 2020 року установа перенесла усі послуги в онлайн-формат та продовжила надавати всебічну підтримку компаніям. Наприкінці року на платформі Дія.Бізнес ми запустили довгоочікуваний Єдиний експортний веб-портал як продовження стратегії діджиталізації.

Для допомоги МСБ протягом року надавалася сервісна державна підтримка, яка забезпечувала онлайн-послуги та інформаційні платформи. Не зважаючи на перешкоди, спричинені пандемією, та вимушене обмеження державного фінансування, Офіс показав вагомі результати роботи, у чому ви зможете переконатись з нашого звіту (українською мовою) – https://bit.ly/3n2b5z7, (англійською мовою) - https://bit.ly/3brdocT.

Важливим етапом у розвитку Установи стало прийняття рішення про передачу цілісного майнового комплексу ДУ «Офіс з просування експорту України» зі сфери управління Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України до сфери управління господарсько- фінансового департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України згідно з розпорядженням КМУ від 02 вересня 2020 року № 1071.

У листопаді 2020 року Офіс з просування експорту став фіналістом європейського конкурсу European Enterprise Promotion Awards 2020 у категорії «Підтримка інтернаціоналізації бізнесу», виступивши із загальнонаціональною освітньою програмою «EXPORT R|Evolution Ukraine», яка була створена у 2017 році та організована Офісом спільно з Інститутом маркетингу Естонії за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Естонії для допомоги українським підприємцям та експортерам.

За результатами конкурсу Україна потрапила до 3-ки фіналістів категорії «Підтримка інтернаціоналізації бізнесу» та вперше отримала європейське визнання лідера у впровадженні такого типу програм.

У звіті подано здобутки відділу експортної освіти, досягнення експортного консалтингу, фахові дослідження ринків від аналітиків, напрацювання відділу бізнес-можливостей щодо сприяння пошуку партнерів за кордоном, що передбачає підтримку участі у міжнародних ділових заходах (торговельних місіях, виставках та ярмарках) для розвитку експортного потенціалу.

Традиційно дякуємо усім, хто нас підтримував і допомагав, донорам, завдяки яким реалізовано багато важливих проектів, проектам технічної допомоги, партнерами, українським експортерам за довіру, можливість разом підкорювати нові ринки. Також щиро вдячні іноземним компаніям, які зацікавлені в імпорті товарів та послуг з України, налагодженні партнерських відносин, і запевняємо, що Офіс з просування експорту й надалі ефективно сприятиме покращенню торговельних відносин та допоможе відкрити і реалізувати можливості для нових проектів!

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності