Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Інформація ЄС щодо дозволів на експорт засобів індивідуального захисту

20 Березня 2020 16:02

Інформація ЄС щодо дозволів на експорт засобів індивідуального захисту

15.03.2020 р. Єврокомісія опублікувала рішення щодо забезпечення поставок засобів індивідуального захисту, що є одним із елементів реагування на розповсюдження COVID-19.

Текст регламенту доступний за посиланням.

Про документ:

Документ передбачає отримання експортерами дозволів держав-членів ЄС на експорт засобів індивідуального захисту. Термін обробки заявок на експорт не повинен перевищувати 10 днів. При цьому у випадках, коли компанія-експортер подає заявку на експорт засобів, вироблених у інших країнах ЄС, орган державної влади, який видає ліцензії на експорт, зобов’язаний провести консультації з відповідними службами країн-виробників.

До засобів індивідуального захисту, що підпадають під дію цього рішення, належать маски, захисні окуляри та козирки, щитки для обличчя, захисний одяг, а також засоби захисту рота та носа.

Рішення набрало чинності з моменту публікації та діятиме протягом 6 тижнів.

Водночас, протягом цього періоду Єврокомісія проводитиме консультації з державами-членами ЄС щодо продовження цих заходів та наступних кроків.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності