Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Нова автоматизована система митного оформлення на кордоні

13 Серпня 2024 13:43

Нова автоматизована система митного оформлення на кордоні

Пункти пропуску для автомобільного сполучення на українському кордоні почали використовувати нову автоматизовану систему для митного оформлення, яка замінить чинну АСМО «Інспектор». Про це повідомляє Державна митна служба України.

Це сприятиме поліпшенню умов ведення підприємницької діяльності, зокрема прискоренню процесу митного контролю у пунктах пропуску.

З червня систему тестували на митному посту «Ужгород автомобільний». Закарпатські митники, залучені як до перепроєктування процесів у пункті пропуску, так і до впровадження нової автоматизованої системи, підтвердили низку переваг такого комплексу заходів з оптимізації митного оформлення.

Важливо, що система інтегрована як з традиційними партнерськими сервісами (Держприкордонслужба, IRU, єЧерга тощо), так і з новими, які впроваджує Держмитслужба у контексті євроінтеграції, наприклад, європейською SEED+.

Як зазначено, результати тестової експлуатації системи свідчать про значне скорочення часу митного оформлення транспортних засобів та збільшення пропускної здатності пунктів пропуску без збільшення штатної чисельності працівників - в першу чергу, за рахунок проведеної оптимізації процесів. За вантажним напрямком пропускну спроможність збільшено на більш, ніж 35%.

Так, якщо раніше інспектор митного посту оформляв за зміну 150-155 транспортних засобів, то тепер це 200-205 авто.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності