Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

НААУ отримало визнання від Європейської кооперації з акредитації

13 Серпня 2024 10:54

НААУ отримало визнання від Європейської кооперації з акредитації

Національне агентство з акредитації України (НААУ) отримало позитивне рішення від Ради Європейської кооперації з акредитації (ЕА) з Багатосторонньої угоди (EA MAC) за підсумками паритетного оцінювання, яке проводилось у червні 2023 року. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Як зазначено, це оцінювання підтвердило статус НААУ як підписанта Багатосторонньої угоди EA MLA у сферах калібрування, випробування, медичних досліджень, інспектування, сертифікації систем менеджменту, сертифікації продукції та сертифікації персоналу.

НААУ також розширило свій статус підписанта Багатосторонньої угоди EA MLA, отримавши визнання у сфері валідації та верифікації. Це означає, що діяльність НААУ є повністю еквівалентною діяльності будь-якого іншого національного органу з акредитації — члена ЕА у відповідній сфері акредитації.

«Це визнання спрощує доступ українських підприємств на світовий ринок, відкриваючи нові можливості для експорту продукції. Також воно підкреслює готовність української інфраструктури якості до інтеграції з європейськими ринками, що є необхідним для укладення Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислових товарів (АСАА)», - зазначив заступник міністра економіки України Віталій Кіндратів.

Це визнання є важливим кроком у зміцненні позицій України на світовій арені та сприятиме розвитку світової економіки, збільшуючи обсяг міжнародного товарообігу.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності