Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Export Credit Forum 2023

07 Грудня 2023 10:42

Export Credit Forum 2023

У Києві відбувся Export Credit Forum 2023, присвячений фінансовим інструментам підтримки експансії українських товарів, робіт та послуг на світові ринки.

У роботі форуму взяли участь Перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко, заступник голови комітету ВРУ з питань економічної політики Дмитро Киселевський, заступниця директора місії USAID в Україні Теодора Делл, голова правління Експортно-кредитного агентства Руслан Гашев, заступник директора ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» Андрій Литвин, члени наглядових рад та правління банків, а також відповідальні за підтримку експорту представники обласних військових адміністрацій, міжнародних партнерів та компаній-експортерів з різних галузей та регіонів України.

Як зазначено, тема страхування інвестицій була ключовою у цьогорічній програмі Export Credit Forum.

Юлія Свириденко зазначила, що фокусом економічної політики уряду в наступному році буде збільшення підтримки реального сектору економіки.

«Ми стимулюватимемо переробну промисловість, сприятимемо залученню інвестицій у реальний сектор і посилюватимемо несировинний експорт. Наш пріоритет — переорієнтація економіки із сировинної на переробну. Така сама трансформація має відбутись і в структурі експорту. Нині частка переробної промисловості становить близько 35%. Прагнути потрібно до 70–80%», – наголосила Юлія Свириденко.

Голова правління ЕКА Руслан Гашев зі свого боку подякував Міністерству економіки, Національному банку та народним депутатам за конструктивну позицію у вирішенні питань підтримки українських експортерів в умовах воєнного часу та висловив сподівання, що співпраця в процесі імплементації норм закону про страхування інвестицій від воєнних ризиків буде не менш ефективною.

Теодора Делл, заступниця директора місії USAID в Україні, зазначила, що USAID прагне розширити можливості українських підприємців, і далі відігравати важливу роль у зміцненні української економіки.

Подати заявку на отримання доступного кредиту експортер може на порталі Експортний напрям Дія.Бізнес за посиланням.

Організовує Export Credit Forum Експортно-кредитне агентство у партнерстві з Міністерством економіки України та за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності