Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

ВРУ ухвалила Закон про страхування інвестицій від воєнних та політичних ризиків

23 Листопада 2023 16:57

ВРУ ухвалила Закон про страхування інвестицій від воєнних та політичних ризиків

22 листопада 2023 року Верховна Рада ухвалила у другому читанні та цілому законопроєкт 9015 «Про внесення змін до Закону України «Про фінансові механізми стимулювання експортної діяльності» щодо страхування інвестицій в Україні від воєнних ризиків». Про це повідомляє ЕКА.

Закон набуває чинності 1 січня 2024 року.

Відповідно до нього Експортно-кредитне агентство (ЕКА) отримує право страхувати та перестраховувати воєнні та/або політичні ризики фінансових втрат українських та іноземних суб’єктів господарювання, якщо вони пов’язані з інвестиціями у створення об’єктів та інфраструктури, необхідних для розвитку переробної промисловості та експорту товарів (робіт, послуг) українського походження.

Як зазначено, також ЕКА зможе страхувати та перестраховувати від воєнних та/або політичних ризиків інвестиційні кредити українських банків, спрямовані на цю мету.

Експортно-кредитне агентство невдовзі розпочне роботу над розробкою продуктів, які відповідатимуть новим вимогам законодавства та дозволятимуть задовольнити попит компаній-інвесторів на захист від фінансових ризиків воєнного часу.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності