Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

ЕКА збільшило Укргазбанку ліміт для кредитної підтримки експортерів

20 Вересня 2023 16:38

ЕКА збільшило Укргазбанку ліміт для кредитної підтримки експортерів

Укргазбанк отримав додаткові 200 млн грн ліміту від Експортно-кредитного агентства для фінансування за програмою портфельного страхування експортних кредитів у 2023 році. Про це повідомляє ЕКА.

«Укргазбанк першим з банків-партнерів, які співпрацюють з нами за програмою портфельного страхування експортних кредитів, вичерпав передбачений ліміт. Зважаючи на те, що за підсумками липня банк вийшов на лідерські позиції і активно підтримує експансію українських товарів на нові ринки, ЕКА ухвалило рішення збільшити цю суму ще на 200 млн грн. Це хороший результат і промовистий доказ ефективності нашої спільної програми», – сказав голова правління ЕКА Руслан Гашев.

Як зазначено, на 1 вересня 2023 року в рамках співпраці з ЕКА Укргазбанк профінансував 48 угод клієнтів-експортерів з 12 областей України на загальну суму майже 229 млн грн, а сума підтриманого експорту становить понад 1,52 млрд грн.

Найбільшої популярності програма набула у клієнтів Укргазбанку в Івано-Франківській, Рівненській та Одеській областях.

Участь у програмі дала можливість компаніям експортувати свою продукцію до 16 країн Європи, Азії, а також США та Ізраїлю.

«Завдяки активній роботі нашої мережі та зацікавленості з боку клієнтів ми першими з банків-партнерів програми вичерпали свій ліміт, встановлений ЕКА. Тому подали заявку на збільшення ліміту, щоб задовольнити попит якомога більшого числа клієнтів. Завдяки поєднанню цієї програми з програмою «Доступні кредити 5-7-9%» вигоди для експортерів очевидні. Клієнт отримує кредитування на пільгових умовах, а страхування ЕКА покриває ризики несплати за таким кредитом і виступає забезпеченням для нього», — зазначив в.о. голови правління Укргазбанку Родіон Морозов.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності