Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Зустріч голови Комітету ВРУ з питань агрополітики з представниками FAO

20 Вересня 2023 18:17

Зустріч голови Комітету ВРУ з питань агрополітики з представниками FAO

Відбулася зустріч голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду з керівником регіональних програм Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) у Європі та Центральній Азії Раймундом Йеле, головою офісу FAO в Україні П’єром Вотьє та радником з питань політики та програм FAO в Україні Михайлом Малковим. Про це повідомляє ВРУ.

На ній порушували питання залучення інвестицій, створення нових грантових програм, посилення підтримки тощо.

Під час зустрічі Олександр Гайду наголосив, що нині український агросектор переживає складні часи, тому фермери потребують допомоги, зокрема для розмінування їхніх земельних ділянок.

Сторони також розглянули питання розбудови сухопутної логістики, адже аграрії, за словами Олександра Гайду, самостійно зводять сухі порти, однак вони потребують й залучення інвестицій до подібних проєктів.

«Звернули увагу представників FAO на необхідність такої підтримки в умовах війни. Сподіваюся, наші партнери розглянуть можливість виділення коштів на розбудову логістичних шляхів. Адже сухі порти, мультимодальні комплекси та термінали в умовах блокади Чорноморської акваторії та ворожих обстрілів є необхідними для наших аграріїв», – підсумував Олександр Гайду.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності