Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Відбулась онлайн-дискусія «Оцінка впливу потенційної лібералізації торгівлі між Україною та ОАЕ»

21 Вересня 2023 10:04

Відбулась онлайн-дискусія «Оцінка впливу потенційної лібералізації торгівлі між Україною та ОАЕ»

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та Інститут економічних досліджень та політичних консультацій (ІЕД) провели публічну онлайн-дискусію «Оцінка впливу потенційної лібералізації торгівлі між Україною та ОАЕ».

На заході директор з наукової роботи ІЕД Вероніка Мовчан презентувала результати моделювання соціально-економічних наслідків потенційної лібералізації торгівлі з Об’єднаними Арабськими Еміратами.

Моделювання потенційної ЗВТ з ОАЕ показало, що ця угода принесе користь Україні за умови суттєвої лібералізації тарифів і нетарифних бар’єрів у країні-партнері.

Водночас подальше зниження торговельних бар’єрів України матиме незначний макроекономічний вплив через і без того низький рівень торговельних бар’єрів.

Дослідження також містить комплексний огляд торговельного режиму та структури економіки країни-партнера, надаючи зацікавленим сторонам інформацію, необхідну для формування своєї позиції щодо переговорного процесу та підготовки до відкриття нового ринку.

Переглянути запис онлайн-дискусії можна нижче.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності