Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Українське зерно почали експортувати через порти Хорватії

13 Вересня 2023 10:02

Українське зерно почали експортувати через порти Хорватії

На саміті Ініціативи трьох морів у Бухаресті Перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко і Прем’єр-міністр Республіки Хорватія Андрей Пленкович провели двосторонню зустріч, на якій обговорили питання розмінування, розслідування воєнних злочинів, а також відкриття нових торговельних маршрутів для експорту українського збіжжя. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Під час зустрічі сторони обговорювали питання двосторонньої торгівлі та експорту українського збіжжя через хорватські порти, адже росія продовжує завдавати ракетних ударів об’єктам зернової інфраструктури на чорноморському узбережжі, що суттєво обмежує можливості вітчизняного експорту зернових.

«Українське зерно вже пішло на експорт через хорватські порти. Дякуємо за таку можливість. Цей торговельний шлях хоч і нішевий, але вже користується популярністю. Ми готові його розвивати, розширюючи можливості транспортного коридору. Ми вважаємо, що цей логістичний маршрут буде відігравати важливу роль у двосторонній торгівлі між нашими країнами і після війни», - підсумувала Юлія Свириденко.

Також під час зустрічі йшлося про важливість спільного вирішення питання обмежень для українського експорту.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності