Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Порядок визначення країни походження товару унормовано з Митним кодексом ЄС

15 Серпня 2023 17:03

Порядок визначення країни походження товару унормовано з Митним кодексом ЄС

9 серпня 2023 року Президент України Володимир Зеленський підписав Закон України від 14 липня 2023 року № 3261-IX «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо приведення порядку визначення країни походження товару у відповідність із Митним кодексом Європейського Союзу та забезпечення реалізації угод України про вільну торгівлю» (далі – Закон). Про це повідомляє Державна митна служба України.

У Законі викладено розділ II «Країна походження товару» Митного кодексу України у новій редакції, до якої внесено положення Митного кодексу Європейського Союзу щодо визначення непреференційного походження товарів, зокрема це сприятиме запровадженню у відносинах з країнами Європейського Союзу альтернативних правил преференційного походження Регіональної конвенції про пан-євро-середземноморські преференційні правила походження.

Законом імплементовано положення Митного кодексу та актів Європейського Союзу у частині положень щодо визначення непреференційного походження товарів при їх імпорті в Україну.

Як зазначено, реалізація положень Закону забезпечить виконання Україною зобов’язань, взятих відповідно до додатка XV до Угоди про асоціацію, та адаптацію законодавства України до законодавства країн-членів ЄС у частині визначення непреференційного походження під час імпорту/експорту до України товарів. Це дозволить розширити присутність та збільшити конкурентоспроможність вітчизняних товарів на ринках третіх країн, з якими укладені угоди про вільну торгівлю, та спростити адміністрування експортно-імпортних операцій.

10 серпня 2023 року Закон опубліковано у газеті Верховної Ради «Голос України».

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності