Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Вебінар «Торговельні мережі ЄС: політики сталості, що впливають на імпортерів»

05 Липня 2023 10:16

Вебінар «Торговельні мережі ЄС: політики сталості, що впливають на імпортерів»

26 липня 2023 року об 11:00 відбудеться захід у змішаному форматі на тему: «Торговельні мережі ЄС: політики сталості, що впливають на імпортерів» для експортерів та виробників харчової продукції, експортерів і виробників агропродукції.

Організаторами заходу є Торгово-промислова палата України та Асоціація «Дунайська Соя».

ЄС є одним із найважливіших ринків збуту агропродовольчої продукції у світі. За даними Єврокомісії, у 2022 році імпорт продукції АПК до ЄС збільшився на 32% та склав 172 млрд. євро. Україна ранжується як третій постачальник агропродовольчої продукції до ЄС в минулому році після Бразилії та Об’єднаного Королівства.

Торговельні мережі є основним каналом розповсюдження продукції АПК в ЄС, складаючись із 2,7 млн підприємств з річним оборотом 2,6 трильйони євро.

Важливість політики сталості продовжує зростати для мереж в ЄС, зокрема завдяки Європейській зеленій угоді, стратегії від «Поля до столу», очікуванням інвесторів і переходу до зеленого фінансування. Кількість мереж ЄС, що поставили науково обґрунтовані цілі стосовно декарбонізації, зросла з 56 у 2021 році до 110 у 2022 році.

Окрім політик сталості, що впроваджують безпосередньо мережі, активний вплив на імпортерів мають інституційні зміни на рівні ЄС, наприклад, нове регулювання щодо боротьби із вирубкою лісів, спрямоване на сою, ВРХ, пальмову олію, деревину, какао, каву та продукти з їх вмістом.

Метою даного заходу є допомогти українським виробникам та експортерам сфери АПК зрозуміти вимоги щодо політик сталості, що вже діють чи заплановані до впровадження у ЄС (як на загальному рівні ЄС, так і на корпоративному рівні) та можуть мати вплив на постачання агропродовольчої продукції з України.

Спікером заходу буде директор з питань політик Асоціації «Дунайська Соя», Відень, Австрія, а у минулому керівник відділу міжнародної корпоративної відповідальності Hofer KG (мережі Aldi), - Крістоф Мюллер (Christoph Müller).

Більш детально за посиланням.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності