Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Програма фінансової підтримки ЄС «Єдиний ринок»: Президент України вніс відповідний законопроєкт до ВРУ

31 Травня 2023 10:46

Програма фінансової підтримки ЄС «Єдиний ринок»: Президент України вніс відповідний законопроєкт до ВРУ

Президент України Володимир Зеленський подав на розгляд до Верховної Ради розроблений Мінекономіки проект Закону України «Про ратифікацію Угоди між Україною, з одного боку, та Європейським Союзом, з іншого боку, щодо участі України в програмі Європейського Союзу «Єдиний ринок» (2021 – 2027)» (реєстр. № 0207 від 26.05.2023). Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Ратифікація Угоди забезпечить участь України у програмі та сприятиме реалізації спільних проектів в її рамках.

Програма Європейського Союзу «Єдиний ринок» – це програма фінансової підтримки ЄС з бюджетом 4,2 млрд євро, яка розрахована на 7 років (з 2021 до 2027 роки). Вона дає можливість посилити та підвищити прозорість єдиного ринку та забезпечити розвиток його потенціалу задля створення робочих місць, координувати заходи та зменшити адміністративні бар’єри, зосередитись на економічному відновленні промислових екосистем, а також допомагає йому повністю розкрити свій потенціал і забезпечити відновлення Європи після пандемії COVID-19.

Програма має сприяти спрощенню доступу до ринків, створенню сприятливого бізнес-середовища, сприяння розвитку та росту бізнесу, забезпеченню конкурентоспроможності і стійкості компаній та цілих секторів економіки (поєднання екосистем, кластери).

Варто відзначити, що приєднання України до вказаної Програми дозволить посилити співпрацю з ЄС, що є особливо актуальним з огляду на євроінтеграційні процеси та набуття Україною статусу кандидата до ЄС.

Нагадаємо, що Угода була підписана 2 лютого 2023 року у Києві Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем та Президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності