Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

ЕКА підписало Меморандум про взаєморозуміння зі словенським SID Bank

29 Травня 2023 16:03

ЕКА підписало Меморандум про взаєморозуміння  зі словенським SID Bank

ПрАТ «Експортно-кредитного агентства» (ЕКА) підписало Меморандум про взаєморозуміння зі словенським SID Bank. Документ передбачає визначення керівних принципів розвитку співробітництва та відносин між установами, а також встановлення механізму співпраці щодо підтримки та сприяння торгівлі, іноземним інвестиціям між Україною та Словенією.

SID Banka (Slovenska izvozna in razvojna banka) – банк промоційного розвитку та експорту, який на 100% належить Республіці Словенія і фактично виконує, зокрема функції експортно-кредитного агентства. Він був заснований у 1992 році як Slovene Export Corporation (Slovenska izvozna družba, d.d., Ljubljana) з метою страхування і фінансування експорту словенських компаній.

«Підписана угода дозволить співпрацювати експортерам з обох країн, включаючи спільні проєкти на третіх ринках. У цій співпраці ми бачимо великий потенціал, але передусім це нам дає можливість продовжити вивчення досвіду функціонування успішного та ефективного ЕКА, яким є наш словенський партнер», – відзначила член правління ЕКА Оксана Очеретяна.

«SID Bank має честь підписати Меморандум про взаєморозуміння (MoU) з Експортно-кредитним агентством, Україна, який має на меті розширення торгівлі та підтримку бізнесу шляхом реалізації проєктів, що становлять взаємний інтерес. Усі заходи у рамках Меморандуму сприятимуть посиленню економічної співпраці між Словенією та Україною. Ця угода є першим кроком до плідної співпраці між нашими установами у майбутньому», – повідомив директор зі страхування кредитів та інвестицій SID Bank має Леон Лебар.

Зараз SID Bank проходить необхідні процедури для відкриття страхових лімітів для України.

Загальний товарообіг України зі Словенією у 2021 році склав 390 млн дол. Експорт з України до Словенії у 2021 році становив 102 млн дол. (0,2% у структурі Словенії). За передвоєнні п’ять років обсяги нашого експорту зросли на 28%.

З України Словенія імпортує передусім деревину і вироби з неї, чорні метали, а також електричні машини, зокрема апаратуру для запису або відтворення звуку, телевізійну апаратуру, їхні частини та приладдя.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності