Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Реформування рибної галузі у співпраці з європейськими інституціями

24 Травня 2023 10:58

Реформування рибної галузі у співпраці з європейськими інституціями

Міністерство аграрної політики та продовольства Українта, Державне агентство меліорації та рибного господарства України провели двосторонні онлайн-консультації з представниками Генерального директорату Європейської комісії з морських справ та рибальства і Європейського агентства з контролю за рибальством. Про це повідомляє Держрибагентство.

Під час консультацій заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віталій Головня поінформував сторону ЄС про останні зміни у рибогосподарській політиці України, зокрема про ухвалення ключового для реформування рибної галузі Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення державного регулювання в галузі рибного господарства, збереження та раціонального використання водних біоресурсів та сфері аквакультури» від 21.03.2023 № 2989-IX, стан опрацювання Державної стратегії розвитку галузі рибного господарства на період до 2030 року та інших нормативно-правових ініціатив, спрямованих на зближення України з ЄС.

Водночас т.в.о. голови Держрибагентства Ігор Клименок акцентував увагу європейської сторони на теперішній роботі Держрибагентства у частині аналізу відповідності рибогосподарського законодавства України та права ЄС, окреслив плани подальших дій у зазначеному напрямі та потреби у допомозі з боку ЄС для пришвидшення євроінтеграційних процесів.

Як зазначено, сторона ЄС привітала результати виконаної Україною роботи та позитивно відзначила заданий українською стороною темп впровадження реформ у галузі рибного господарства. Також представники ЄС повідомили про готовність надавати підтримку Україні в її подальшій інтеграції до правового простору ЄС та важливість підтримки двостороннього діалогу у процесі виконання положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Сторони домовилися спільно опрацювати план реалізації двостороннього співробітництва, який міститиме питання надання Україні консультативної підтримки та реалізації заходів з обміну досвідом у частині гармонізації законодавства України з правом ЄС, виконання рекомендацій ЄС за результатами розгляду запитальника України для набуття статусу кандидата у члени ЄС щодо удосконалення системи управління рибальством, боротьби з ННН-рибальством, організації ринку риби та рибопродукції на основі передового досвіду і найкращих практик ЄС.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності