Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

КМУ скасував ліцензування на експорт деяких товарів

18 Травня 2023 14:23

КМУ скасував ліцензування на експорт деяких товарів

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову № 472 «Про внесення змін у додаток 5 до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2022 р. № 1466».

Документ скасовує ліцензування експорту низки товарів у 2023 році. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Зокрема, живої великої рогатої худоби, мороженого м’яса великої рогатої худоби, м’яса курей свійських, м’яса та їстівних м’ясних субпродуктів, солоних або в розсолі, сушених або копчених, їстівного борошна з м’яса або м’ясних субпродуктів, м’яса великої рогатої худоби, яєць курей свійських, жита, вівса, проса.

Постанову розроблено у відповідь на чисельні звернення галузевих і профільних асоціацій з проханням скасувати ліцензування експорту. Її ухвалення сприятиме оптимізації експорту сільськогосподарської продукції, збільшенню надходжень валютної виручки до України.

Як зазначає міністерство, дані зміни не вплинуть на пропозицію на внутрішньому ринку - вітчизняні товаровиробники зможуть задовольнити потреби виробництва м’яса усіх видів на достатньому рівні.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності