Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Держмитслужба запустила сервіс подачі гарантами електронних гарантій для застосування під час спільного транзиту (NCTS)

01 Травня 2023 17:06

Держмитслужба запустила сервіс подачі гарантами електронних гарантій для застосування під час спільного транзиту (NCTS)

Державна митна служба України запустила роботу вебсервісу, який дозволятиме гарантам, які мають право гарантувати переміщення товарів за процедурою спільного транзиту, подавати гарантії в електронному вигляді. Про це повідомляє Держмитслужба.

Таким чином, взаємодія між Держмитслужбою, гарантами та суб’єктами процедури щодо реєстрації гарантії в NCTS та отримання даних для роботи з нею, відбуватиметься в електронній формі.

Структура та формат повідомлень визначені наказом Держмитслужби від 13.04.2023 № 143 «Про електронну реєстрацію гарантій для цілей спільного транзиту», який розміщено на сайті Держмитслужби у підрозділі «Нормативно-правова баз», розділу «Спільний транзит (NCTS)».

«Система дозволяє безпаперово взаємодіяти гарантам, суб’єктам процедури та Держмитслужбі в питанні реєстрації гарантій для цілей спільного транзиту. До запровадження сервісу суб’єкту процедури потрібно було отримувати оригінал паперової гарантії у гаранта, привозити таку гарантію для реєстрації в Держмитслужбу і лише після цього отримувати дані, необхідні для її застосування. Веб-сервіс дозволяє гаранту подати гарантію в електронному вигляді із застосуванням КЕП безпосередньо до Держмитслужби, що значно пришвидшує процес реєстрації нових гарантій. Після успішної реєстрації гарантії гаранту повертається інформація щодо присвоєного їй реєстраційного номера (GRN), а суб’єкт процедури в Особистому кабінеті на веб-порталі «Єдине вікно» може переглянути інформацію щодо зареєстрованих на його ім’я гарантій», – зазначає Олег Ніколайчук, заступник голови Держмитслужби з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації.

Так, в «Особистому кабінеті» на порталі «Єдине вікно» гарант може переглянути інформацію щодо всіх виданих ним гарантій, зокрема про суму гарантії, дату реєстрації, суб’єкта процедури, якому видана відповідна гарантія.

Суб’єкт процедури може бачити в «Особистому кабінеті» інформацію щодо своїх гарантій, їх використання із зазначенням відповідних MRN транзитних декларацій, дат резервування та вивільнення відповідних сум, а також залишок за гарантією.

Як відомо, гарантування товарів, які переміщують за процедурою спільного транзиту, є обов’язковим.

Для ознайомлення з можливостями реєстрації електронних гарантій в NCTS гарантами та їх подальшого використання суб’єктами процедури Держмитслужбою підготовила відповідні відеоматеріали:

25 квітня 2023 року в системі управління гарантіями NCTS зареєстровано перші електронні гарантії із використанням вебсервісу подачі гарантами електронних гарантій для застосування під час спільного транзиту (NCTS).

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності