Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Тривають переговори щодо розблокування імпорту до ЄС української агропродукції

21 Квітня 2023 14:02

Тривають переговори щодо розблокування імпорту до ЄС української агропродукції

Переговори щодо розблокування імпорту української аграрної продукції до ЄС між Україною, Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією, Болгарію та Єврокомісією продовжуються.

ЄС запропонував пакет фінансової допомоги п’яти країнам-сусідам України в обмін на скасування обмежувальних заходів щодо українських сільськогосподарських товарів. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Віцепрезидент ЄК Валдіс Домбровскіс повідомив про таке після зустрічі з представниками України та п'яти країн-членів ЄС, які обмежують експорт української агропродукції.

«Запропонований комісією пакет ці країни отримають за умови скасування державами-членами своїх односторонніх заходів», - заявив Валдіс Домбровскіс.

За його словами, Єврокомісія розуміє важливість швидкого застосування спільного підходу ЄС, а не односторонніх рішень, які можуть призвести до виникнення нових численних заборон, які поставлять під загрозу внутрішній європейський ринок.

«Комісія взяла до відома думки учасників. Ми домовилися продовжити політичні консультації найближчими днями, щоб знайти швидке вирішення цієї проблеми», - резюмував віцепрезидент ЄК.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності