Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Триває робота над відкриттям ринку КНР для виробників кормів, гороху та риби

20 Квітня 2023 17:03

Триває робота над відкриттям ринку КНР для виробників кормів, гороху та риби

З метою розширення міжнародних ринків збуту і надання нових можливостей для експорту власної продукції українським виробникам державні органи постійно ведуть кропітку і послідовну роботу з іноземними партнерами.

Нещодавно відбулась онлайн-зустріч між представниками компетентного органу Китаю General Administration of Customs of the People's Republic of China (GACC), Мінагрополітики, Держпродспоживслужби та Посольства України в КНР. Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

За результатами заходу було досягнуто наступних домовленостей стосовно експорту такої продукції:

  • горох, корми для домашніх тварин - найближчим часом компетентний орган КНР зобов'язався надіслати протоколи для погодження українською стороною;
  • рибні продукти дикого вилову - заплановано провести онлайн-інспектування українських суден для відкриття китайського ринку зазначеної продукції.

Крім того, сторонами обговорено стан розгляду заяв на експорт із України до Китаю іншої продукції, зокрема борошна, пшениці та сорго, м'яса птиці, кормів для продуктивних тварин (преміксів) тощо. Робота щодо цього триває.

Таким чином, виробники згаданої продукції найближчим часом зможуть отримати можливість експорту до Китайської Народної Республіки.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності