Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Обсяги транзиту товарів через Польщу, Угорщину та Словаччину не обмежено

19 Квітня 2023 17:03

Обсяги транзиту товарів через Польщу, Угорщину та Словаччину не обмежено

Обсяги транзитних товарів через Польщу, Угорщину та Словаччину не обмежують. Проте, до транзиту своєю територією, Польща буде застосовувати додатковий контроль. Про ці заходи вже повідомлено учасників ринку. У разі їх уточнення, інформацію буде доведено у робочому порядку. Про це розповів міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський під час брифінгу ЗМІ. Про це повідомляє Мінагрополітики.

За словами міністра, суходолом найбільше української продукції, майже 90%, транспортують транзитом через Румунію, на другому місці Польща - 10 %, і найменший транзит здійснюють через Угорщину - це орієнтовно 5-6% та Словаччину - 1,5%.

Він наголосив, що КМУ та міністерство агрополітики докладають максимум зусиль, щоб мінімізувати втрати аграріїв. Міністр також підкреслив, що продукція українського аграрного сектору не поступається європейській у якості.

«Я абсолютно впевнений у якості української агропродукції. Вона висококонкурентна, відповідає стандартам європейської якості. Наш аграрний ринок може пишатися тим, що в складних умовах, під час війни, витримує високу європейську конкуренцію з ринком, який має багато дотацій та преференцій, порівняно з українським бізнесом», - заявив міністр.

Нагадаємо, нещодавно Польща, Словаччина та Угорщина обмежили імпорт української агропродукції. Заборони на транзит немає, а переговори наразі тривають.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності