Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Встановлено тимчасові особливості визначення митної вартості товарів, що вивозять за межі митної території України

19 Квітня 2023 11:42

Встановлено тимчасові особливості визначення митної вартості товарів, що вивозять за межі митної території України

Президент України підписав Закон України від 24 лютого 2023 року №2957-ІХ, яким вносять зміни до Митного кодексу України щодо встановлення тимчасових особливостей визначення митної вартості товарів, що вивозять за межі митної території України. Про це повідомляє Державна митна служба України.

Передбачається, що такі зміни сприятимуть забезпеченню надходження до державного бюджету платежів від вивізного мита у повному обсязі.

Так, тимчасово, до 31 грудня 2025 року, митною вартістю товарів, які вивозять за межі митної території України з розміщенням у митному режимі експорту та на які законом встановлено вивізне мито, що нараховують за адвалорними ставками, є ціна товару, зазначена у рахунку-фактурі чи рахунку-проформі, але не нижче середньоарифметичного значення котирувань цін на відповідні товари на міжнародних товарних біржах.

Перелік міжнародних товарних бірж затверджує Кабінет Міністрів України.

У разі, якщо товари не є об’єктами торгівлі на міжнародних товарних біржах, митною вартістю таких товарів є також ціна товару, зазначена у рахунку-фактурі чи рахунку-проформі, але не нижче за ціну товару, визначену з урахуванням середньоарифметичного значення котирувань цін на міжнародних товарних біржах на компоненти таких товарів або цін на внутрішньому ринку України у порядку, затвердженому КМУ.

Важливо: такі особливості не застосовують до товарів, щодо яких КМУ запроваджено режим експортного забезпечення.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводено у дію з першого числа другого місяця, наступного за місяцем набрання ним чинності.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності