Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна та Італія разом просуватимуть бренд «Зроблено в Україні» на ринку ЄС

13 Квітня 2023 12:08

Україна та Італія разом просуватимуть бренд «Зроблено в Україні» на ринку ЄС

Україна та Італія дійшли попередньої згоди щодо створення й просування на європейському ринку національного бренда «Зроблено в Україні» за підтримки італійських представників МСБ. У відеоконференції взяли участь Перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко, міністр підприємств та виробництва Італійської Республіки Адольфо Урсо, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, його заступники. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Під час перемовин сторони сфокусували увагу на підтримці українських виробників та експортерів, обговорили можливості розвитку співпраці двох країн у галузі легкої промисловості завдяки ширшому залученню профільних українських та італійських промислових асоціацій.

«Українська легка промисловість розвивається навіть під час війни й виходить на новий рівень. І ми бачимо величезні можливості для розвитку співпраці між українськими та італійськими представниками індустрії моди», – сказала Юлія Свириденко.

На думку Адольфо Урсо, таке співробітництво буде мати шанси на успіх, адже низку типових товарів українського виробництва можна ототожнити з національним брендом України, що сприятиме їх просуванню на європейському ринку завдяки солідарності країн ЄС з Україною.

Також під час розмови обговорили проведення українсько-італійської конференції з відбудови України, яка відбудеться у Римі 26 квітня 2023 року. Ця подія має стати розширенням політичної, військової, фінансової та гуманітарної підтримки, яку Італія надає Україні з початку вторгнення.

«Уже сьогодні ми думаємо про наше майбутнє, про економічну співпрацю з нашими друзями й партнерами. Ми надзвичайно зацікавлені в інвестиціях та співробітництві з Італією для відбудови України, надання нашим людям можливостей відкривати бізнес і створювати нові робочі місця», – зазначив Андрій Єрмак.

Також Перший віцепрем’єр-міністр України подякувала Італійській Республіці за потужну підтримку України в її боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність. Італія є надійним міжнародним партнером України, який робить свій внесок у боротьбу проти російської агресії та подальшу відбудову України. Вона запропонувала італійським компаніям залишити ринок рф.

«Сьогодні вкрай важливим є посилення санкційного тиску на рф, зокрема у фінансовому, банківському, оборонному секторах. Очікуємо, що італійські компанії, які продовжують працювати на ринку держави-агресора, приймуть виважені рішення і залишать російський ринок», - резюмувала Юлія Свириденко.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності