Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

На кордоні України з Молдовою запрацював перший спільний пункт пропуску для залізничного сполучення

06 Квітня 2023 17:58

На кордоні України з Молдовою запрацював перший спільний пункт пропуску для залізничного сполучення

На кордоні між Україною та Молдовою, зокрема у пункті пропуску для залізничного сполучення «Серпневе 1 – Басараб’яска», вперше контрольні процедури здійснили всі контролюючі органи обох країн в одній локації - на молдовській стороні зазначеного п/п.

Залізничні вагони із сіллю, які слідували транзитом через Республіку Молдова, оформили у режимі ввезення на територію України. Про це повідомляє Державна митна служба України.

Подібну міжнародну практику вперше застосовано у залізничному пункті пропуску на українському кордоні. Очікується, що у перспективі такий досвід може бути використаний і на кордоні України з європейськими країнами.

До сьогодні українські митники та прикордонники здійснювали контрольні заходи спільно з колегами-сусідами лише у деяких автомобільних пунктах пропуску на кордоні з Польщею.

Як зазначено, проведення оформлення контрольними службами у одному пункті пропуску сприятиме розширенню експортного потенціалу України і транзитних можливостей Молдови, а в подальшому - після перемоги України - ще і розширенню експорту молдовських підприємств на зовнішні ринки з використанням логістики портів Великої Одеси.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності