Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Онлайн-захід на тему: «LIVE: Чи потрібні вам АЕО та митні/транзитні спрощення?»

20 Березня 2023 15:04

Онлайн-захід на тему: «LIVE: Чи потрібні вам АЕО та митні/транзитні спрощення?»

4 квітня 2023 року компанія «First Chair Legal» о 16:00 проведе онлайн-захід на тему: «LIVE: Чи потрібні вам АЕО та митні/транзитні спрощення?».

Запровадження в Україні інституту авторизованого економічного оператора (АЕО) сприяє наближенню митного законодавства України до європейських стандартів, що не тільки спрощує та полегшує міжнародну торгівлю, але й забезпечує участь українських АЕО у формуванні безпечних ланцюгів постачання товарів та підвищує їх конкурентоспроможність як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках.

АЕО – це особливий статус, який засвідчує високий ступінь довіри до суб’єкта господарювання та надає йому суттєві спрощення під час здійснення митних формальностей.

Статус АЕО може надати підприємству такі вигоди:

  • спрощене декларування;
  • економію часу і коштів за рахунок:
    • а) більш швидкого процесу переміщення товарів через митний кордон (наприклад, першочергове проходження митних формальностей, використання спеціальних смуг тощо);
    • в) не заїзду на термінал;
  • зниження ризиків у системі митного оформлення (наприклад, щодо контролю класифікації товарів, митної вартості тощо);
  • право самостійно накладати пломби на транспортні засоби тощо.

Попри значні переваги, що їх надає статус авторизованого економічного оператора та митні/транзитні спрощення, рівень використання цих інструментів в Україні залишається невисоким.

Як зазначають ораганізатори з посиланням на дані Держмитслужби, за перші 5 місяців дії «митного безвізу» оформлено 1744 транзитні декларації (для порівняння – на території ЄС оформлюють 50 тисяч щодня), а статус АЕО отримало лише одне підприємство.

Під час заходу партнери First Chair Legal Олег Кириєвський, Ірина Павленко, Марія Хома та Юрій Репета нададуть відповіді та пояснення на усі питання бізнесу з практичного боку.

Реєстрація

Якщо форма відображається некоректно або не відображається взагалі, будь ласка, перейдіть за посиланням.



Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності