Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна має намір активізувати торговельно-економічне партнерство з ОАЕ

09 Березня 2023 17:57

Україна має намір активізувати торговельно-економічне партнерство з ОАЕ

Перший віцепрем’єр-міністр України – міністра економіки України Юлії Свириденко зустрілася з державним міністром з міжнародної торгівлі ОАЕ др. Тані бін Ахмедом Аль Зеюді. Під час зустрічі вони обговорили питання розширення економічного та інвестиційного співробітництва, посилення товарообігу між Україною та Об’єднаними Арабськими Еміратами та запровадження санкцій проти росії. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

«Наша спільна мета – розширити взаємовигідну співпрацю між Україною та ОАЕ у багатьох галузях економіки, зокрема шляхом укладання Угоди про всеосяжне економічне партнерство. Залучення інвестицій, реалізація спільних бізнес-проєктів та лібералізація торгівлі забезпечать розвиток двосторонніх відносин та сприятимуть відновленню України. Незважаючи на труднощі, спричинені російською агресією, Україна продовжує шлях економічних реформ та зміцнює економічні зв’язки з партнерами по всьому світу», - зауважила Юлія Свириденко.

Україна зацікавлена у розвитку торговельно-економічного співробітництва з ОАЕ, оскільки через війну загальний товарообіг між країнами у 2022 році знизився до $293,9 млн, з яких український експорт склав $205,9 млн.

Лібералізація торгівлі між Україною та ОАЕ сприятиме поновленню обсягів торгівлі, яка у 2021 році становила $1,14 млрд. Найбільшу частку торгівлі між Україною та ОАЕ займає агропромислова (понад 50%) і металургійна (близько 30%) продукція.

Також Україна має намір збільшити постачання на ринок ОАЕ м’ясо-молочної продукції, яєць, меду, а також металургійної продукції та виробів з чорних металів.

Крім того, ініціатива «Grain from Ukraine», запроваджена Президентом України Володимиром Зеленським, стане ще однією можливістю для обох країн співпрацювати у забезпеченні продовольчої безпеки на Близькому Сході та в Африці.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності