Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Органічне виробництво у ЄС та Україні: стан правового регулювання та імплементація правових положень

07 Березня 2023 10:08

Органічне виробництво у ЄС та Україні: стан правового регулювання та імплементація правових положень

Нещодавно проєкт «Інституційна та політична реформа для дрібномасштабного сільського господарства» (IPRSA), що фінансується ЄС, у рамках діяльності 1.2 «Технічна допомога для підтримки Мінагрополітики у наближенні національного законодавства до законодавства ЄС відповідно до УА/ПВЗВТ» провів онлайн-семінар щодо стану правового регулювання та імплементації правових положень щодо органічного виробництва в ЄС та Україні. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

З метою розширення підтримки гармонізації національного законодавства у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції з оновленим законодавством ЄС до семінару залучено Ніколя Верле - старшого експерта з органічного виробництва, призначеного Європейською комісією (DG AGRI).

Він розповів про передбачені у 2023 році зміни у регулюванні органічного виробництва в ЄС та запропонував поділитися своїми глибокими знаннями, досвідом з українськими колегами та підтримати поточний законотворчий процес шляхом роз’яснення та тлумачення невирішених питань у сфері органічного виробництва.

Близько 20 учасників приєдналося до семінару. Серед них – суб’єкти ринку органічної продукції, громадські організації у сфері органічного виробництва та експерти міжнародних проектів.

Основною метою заходу було ознайомлення учасників з останніми змінами правового регулювання в ЄС та Україні для визначення конкретних тем для майбутніх консультацій.

З презентаційними матеріалами семінару можна ознайомитись на сайті Мінагрополітики.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності