Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Великобританія має намір продовжити тарифні пільги для України до початку 2024 року

24 Лютого 2023 12:14

Великобританія має намір продовжити тарифні пільги для України до початку 2024 року

Уряд Великої Британії продовжить тимчасову лібералізацію тарифів для України до початку 2024 року. Про це повідомив міністр міжнародної торгівлі Великобританії Найджел Хаддлстон у заяві до парламенту.

У документі сказано, що спрощення тарифів надало необхідну підтримку українському бізнесу та переваги для українських експортерів.

«Уряд Британії офіційно заявив про намір продовжити повністю безмитну торгівлю з Україною. Про це в парламенті заявив міністр міжнародної торгівлі Найджел Хаддлстон. Ця заява - один з кроків з формалізації нашої грудневої поілтичної домовленості з Державним секретарем з питань бізнесу і міжнардної торгівлі Кемі Баденох.

Цю та інші домовленості ми формалізуємо під час засідання торгового комітету у березні 2023 року», - зазначила Перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко у Facebook.

Нагадаємо, що у травні 2022 року Україна та Велика Британія юридично закріпили скасування ввізних тарифів і тарифних квот у двосторонній торгівлі, підписавши відповідну угоду. Передбачалося, що вона діятиме 12 місяців, але може бути продовжена на новий термін за домовленістю між сторонами.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності