Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна прагне розпочати переговори про членство в ЄС: АСАА, адаптація законодавства та програма «Єдиний ринок»

24 Лютого 2023 16:58

Україна прагне розпочати переговори про членство в ЄС: АСАА, адаптація законодавства та  програма «Єдиний ринок»

23 лютого 2023 року заступник міністра економіки України – Торговий представник України Тарас Качка зустрівся з заступницею генерального директора Генерального директорату внутрішнього ринку, промисловості, підприємництва та МСП Європейської комісії Мейв Руте. На зустрічі було обговорено низку питань - початок переговорів про членство України в ЄС, роботу з укладення Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промисловоїпродукції (АСАА, «промисловий безвіз»), адаптацію українського законодавства до європейського та участь України у програмі ЄС «Єдиний ринок». Про це повідомляє Міністерство економіки України.

«Українська промисловість зазнала значних втрат через зупинку підприємств у зоні бойових дій. Однак, ми маємо значні успіхи в імплементації норм ЄС в українське законодавство та продовжуємо рух до укладення «промислового безвізу», що дозволить нам інтегруватися до внутрішнього ринку ЄС. Ці досягнення та подальша тісна співпраця в економічній, промисловій сферах та галузеве партнерство ставить перед нами амбітну мету – розпочати переговори про членство в ЄС до кінця 2023 року», - зазначив Тарас Качка.

Заступник міністра підкреслив, що на цьому етапі нам важливо використати успіхи в адаптації законодавства для ухвалення спільних рішень.

Це покращить доступ до ринку ЄС та забезпечить економічне зближення між Україною та Євросоюзом. Він наголосив на важливості підтримки України з боку європейських партнерів у цей складний для України час.

Так, сторони розглянули прогрес у проведенні оціночних місій та роботу з адаптації законодавства. Україна продовжує виконувати всі необхідні кроки для укладення Угоди про відповідність і прийнятності промислової продукції (АСAА). Крім того, сторони відзначили прогрес у роботі над взаємним відкриттям ринків у сфері державних закупівель. Торговий представник наголосив, що участь у програмі ЄС «Єдиний ринок» посилить конкурентоспроможність українського малого і середнього бізнесу.

Також учасники зустрічі обговорили можливість проведення Шостої зустрічі високого рівня Діалогу Україна-ЄС в Україні цієї весни, важливою темою якої стане розвиток української промисловості та підтримка бізнесу.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності