Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Відбулося шосте засідання Кластера 2 Комітету асоціації між Україною та ЄС

21 Лютого 2023 16:27

Відбулося шосте засідання Кластера 2 Комітету асоціації між Україною та ЄС

15 лютого 2023 року відбулося шосте засідання Кластера 2 Підкомітету з питань економіки та іншого галузевого співробітництва Комітету асоціації між Україною та ЄС. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Мета засідання - обговорення актуальних питань співробітництва у сферах промислової та підприємницької політики, гірничої справи і металургії, туризму, космосу, законодавства про товариства та корпоративне управління, захисту прав споживачів, оподаткування, а також досягнення домовленостей щодо подальших спільних кроків з розвитку співпраці в зазначених сферах в умовах збройної агресії рф проти України, а також з урахуванням набуття Україною статусу країни-кандидата на членство в ЄС.

«Для України важливо, щоб порядок денний співробітництва та закріплення пріоритетів на наступний рік сприяли вступу до ЄС. Ми зацікавлені у розвитку дієвої співпраці, спрямованості спільних дій на швидке відновлення в післявоєнний час», - підкреслив під час виступу заступник міністра економіки України – Торговий представник України Тарас Качка.

На засіданні обговорили:

  • пріоритети активізації роботи бізнесу та стимулювання підприємницької діяльності з метою відновлення економіки в умовах воєнного стану, з урахуванням укладення угоди між Україною та ЄС щодо участі України у Програмі ЄС «Єдиний ринок»;
  • хід реформ у сфері оподаткування, підтримку реформ у сфері заснування компаній і корпоративного управління, з питань бухгалтерського обліку та аудиту, включно з обміном найкращими практиками;
  • питання розбудови співпраці у туристичної галузі в умовах військової агресії рф проти України, а також наголосили на важливості залучення інвестицій ЄС для відбудови туристичної інфраструктури України у післявоєнному періоді.

Українська сторона підтвердила готовність продовжувати роботу в рамках оновленої Дорожньої карти партнерства на 2023-2024 роки Меморандуму про стратегічне партнерство у сировинній сфері.

Сторони висловили налаштованість до якнайшвидшого започаткування консультацій з питань приєднання до Європейської космічної програми.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності