Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Виробник снеків скористався програмою пільгового кредитування експортерів від ЕКА

21 Лютого 2023 12:04

Виробник снеків скористався програмою пільгового кредитування експортерів від ЕКА

З 2001 року компанія з Одещини «Еліт Снек» займається виробництвом експортоорієнтованої снекової групи товарів. Під час широкомасштабного вторгнення рф до України підприємство втратило основних постачальників кондитерського насіння. Для того, щоб мінімізувати втрати та збільшити експорт, компанія потребувала фінансування і скористалася програмою пільгового кредитування експортерів. Про це повідомляє ЕКА.

«Ми виготовляємо смажене соняшникове насіння, насіння гарбуза, смажений арахіс із різними смаками, смажену кукурудзу, фісташки, кеш’ю, мигдаль, сухарики та грінки, – розповідає власник і директор підприємства Анар Мусаєв. – У нашої виробничої компанії встановлено сучасне обладнання, яке дозволяє контролювати та гарантувати відмінну якість продукції на всіх етапах виробництва, аж до моменту відвантаження замовникам. Ми маємо всі відповідні міжнародні та екологічні сертифікати».

Пріоритетним напрямком бізнесу є виробництво снеків під торговою маркою «Sultan» та «GREEN HILLS», але компанія також виробляє продукцію під Private Label на багато мереж супермаркетів, зокрема закордонних. Торговельні марки: «BiG» та «Будущая марка» представлені у таких мережах країн Балтії, як Maxima, Rimi, Mego, ELVI, TOP!, Balstor, Aibe, а марка «Malatya Pazarı» – у мережах Євросоюзу: у Prointer, Prodor у Франції, у Hudaverdi, Dogush, Tansash, Firat, Yazgulu – у Німеччині, Etsan, Sepas, Aycan – в Австрії. Частка експорту орієнтовно становить 20%.

До повномасштабного вторгнення сировину для своїх продуктів «Еліт Снек» закуповувала в основному в українського виробника, але після 24 лютого така можливість практично зникла. «Ми втратили основних постачальників кондитерського насіння через окупацію їхніх територій, тому зараз купуємо насіння з Молдови, Болгарії та Туреччини», – каже Анар Мусаєв.

Втратила компанія і ринки збуту у Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях.

Для компенсування втрат та збільшення обсягів експорту компанія потребувала додаткових коштів, тому скористалася програмою пільгового кредитування експортерів, яку її банк – Укргазбанк – реалізовує зі страхуванням в Експортно-кредитному агентстві. Кредити за цією програмою надають на фінансування оборотного капіталу для забезпечення постачань (чи виробництва) товарів, робіт або послуг для подальшої реалізації згідно з зовнішньоекономічним договором.

Компанія «Еліт Снек» отримала кредит від банку та збільшила кількість робочих місць, розпочавши імпорту кондитерського насіння з Молдови, Болгарії та Туреччини, що дозволило збільшити обсяги виробництва та асортимент продукції.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності