Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Новий механізм формування черги та збільшення тоннажності суден

17 Лютого 2023 13:17

Новий механізм формування черги та збільшення тоннажності суден

Механізм формування черги для проходження інспекцій великовантажних суден, збільшення їх тоннажності, довготривале планування роботи морських терміналів і операторів та терміни запровадження нових правил обговорили на засіданні Координаційної ради з питань логістики в сільському господарстві під головуванням міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Сольського. У засіданні також взяли участь представники Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, Міністерства економіки, Міністерства фінансів, комітету ВР з питань аграрної та земельної політики, секретаріату КМУ, Державної прикордонної служби, Адміністрації морських портів України АСС, ЕВА, УЗА, УКАБ, ВАР та учасники ринку. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

За інформацією Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, через сповільнення інспекцій JCC у Босфорі суден, що прямують до України у рамках зернової угоди, сформувалася черга суден.

Щоб зменшити час простою та збільшити обсяг експорту, учасники Координаційної ради запропонували збільшити мінімальну тоннажність суден. Зокрема, для зернових – з 20 тис. тонн до 25 тис. тонн, для олії - з 6 тис. тонн до 10 тис. тонн, для шроту - залишити без змін (15 тис. тонн).

Учасники Координаційної ради, розглянувши пропозиції ринку, запропонували запровадити нові правила для тих суден, які ще не очікують в черзі. Враховуючи середню кількість інспекцій - 2,5 судна за добу – очікується, що нові правила додадуть ефекту щодо збільшення відвантажень через півтора місяці.

Щодо механізму формування черги для проходження інспекцій великовантажних суден, зійшлися на думці, що наявний механізм квот є оптимальним. Роботу терміналів та операторів ухвалили планувати мінімум на місяць, що дозволить зменшити час простою суден, через краще планування часу їх підходу до Босфору.

З огляду на складність ситуації та необхідність часу на опрацювання пропозицій, було домовлено провести чергове обговорення цього питання на наступному засіданні КР.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності