Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Презентовано дашборд товарних груп російського експорту до країн ЄС з перспективою заміщення

10 Лютого 2023 16:03

Презентовано дашборд товарних груп російського експорту до країн ЄС з перспективою заміщення

Експерти проєкту «Export Booster» і Офісу з розвитку підприємництва та експорту проаналізували статистику торгівлі та відібрані провідні товарні групи російського експорту до країн ЄС з перспективою заміщення. На основі отриманих даних вони створили дашборд «Провідні товарні групи російського експорту до країн ЄС з перспективою заміщення».

Фахівці проаналізували середній об’єм російського імпорту до ЄС за 2017-2021 роки з метою визначення найбільших за обсягом товарних груп та країн ЄС, які є відповідними ринками збуту цих товарів.

Тож було сформовано перелік 50-ти провідних товарів та виділено країни, які імпортують ≥40% від загального обсягу російської продукції до ЄС за окремими товарними групами за 4-тим знаком коду HS.

Таким чином, виокремлено найбільші та географічно сконцентровані ринки збуту російської продукції у рамках Європейського Союзу.

Аналітики під час проведення дослідження використовували статистику російського товарного імпорту до ЄС за 2017-2021 роки з модулю статистичної служби Європейського Союзу - Євростат.

До дашборду подано інструкцію для зручного користування інструментом.

Більш детально за посиланням.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності