Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Export Academy 2022: підсумки програми

27 Січня 2023 17:12

Export Academy 2022: підсумки програми

У грудні 2022 року завершилося навчання за пілотною програмою «Export Academy 2022» для початківців та активних експортерів.

Навчальна програма тривала майже 5 місяців, протягом яких досвідчені українські експерти та консультанти з експорту допомагали українським МСБ отримати навички з експортної діяльності.

Розпочало навчання 323 студенти, з яких 144 отримали онлайн-посвідки про проходження курсу та сертифікати про успішне завершення навчання.

Протягом 6 інтенсивних модулів учасники програми отримали професійні навички й тепер вміють:

  • створювати з нуля експортний план з виходу на міжнародні ринки,
  • налагоджувати роботу експортного відділу,
  • створити експортний бренд, продавати та просувати онлайн,
  • керувати ризиками та фінансами.

З результатами кожного освітнього модуля можна ознайомитись за цим посиланням.

Варто також відзначити, що пілотна освітня програма «Export Academy 2022» поєднала у собі два компоненти:

  • навчання українських МСБ,
  • практику українських експертів та консультантів з експорту у створенні освітнього контенту з нуля, проведення семінарів та фідбек сесій.

Відгуки учасників щодо отриманих знань під час освітньої програми:

  • 74% учасників значно покращили знання з експорту,
  • 8% суттєво покращили знання,
  • 11% мають середні зміни у знаннях.
  • 4,8 балів з можливих 5 – середня оцінка роботи всіх тренерів Export Academy 2022.

Оцінка студентів щодо загальної користі програми (з можливих 10 балів):

  • 8,89 – учасники оцінили корисність відеолекцій та матеріалів для самостійного вивчення;
  • 9,11 – корисність практичних семінарів;
  • 9,25 – корисність фідбек сесій (тільки тренерський формат);
  • 9,00 – відповідність отриманої інформації з очікуваннями учасників;
  • 9,18 – загальна корисність отриманих матеріалів;
  • 9,74 – у таку кількість балів оцінили учасники роботу організаторів навчального процесу.

Що говорять випускники програми про Export Academy 2022?

«Мені дуже сподобалася програма. Вона дає хорошу базу та навчає сучасних трендів та інструментів для ведення експортної діяльності. Програма є дуже корисною, як для починаючих експортерів, так і для тих, хто активно експортує», - Маріанна, компанія «Andreal».

«Це було дуже корисне навчання. Попри те, що я навчалась на багатьох навчальних програмах з експорту від різних організацій, зокрема від міжнародних експертів, це навчання містило багато корисної та актуальної інформації. Було досить багато практики, цікаві домашні завдання. Значним плюсом програми є дуже сильний склад учасників з різних сфер, з якими можна обмінятись досвідом, отримати консультацію та підтримку», - Оксана, компанія «Спаринг-Віст Центр».

«Дуже дякую за цю чудову можливість покращити власні знання та знання колег. Під час навчання ми багато дізнались нового і вже дещо втілили на практиці. Особливо корисно для нас було вибрати цільову країну та впевнитись за допомогою тренерів у правильності нашого вибору. Корисними були всі модулі й головне – це те, що ми розробили чіткий план виходу на ринок цільової країни і знаємо що і як робити. Це найкрутіше онлайн-навчання, про яке я коли-небудь чув. Отримані знання й досвід просто безцінні. Дуже дякую донорам, організаторам, тренерам і всім колегам за цю унікальну можливість для розвитку, як себе особисто, так і очолюваного мною підприємства», - Володимир, компанія «ЗАВОД СІЛЬГОСПМАШИН».

«Я дуже вдячна за програму від імені всіх співвласників нашої компанії, тому що це навчання допомогло переосмислити напрямки розвитку нашої експортної діяльності та визначити основні помилки, які ми вже встигли допустити. Дякую за працю тренерам та організаторам, все було на дуже високому рівні! І дуже здивували учасники, які були вмотивовані та енергійні. Дякую за такі чудові знайомства», - Анастасія, компанія «ВАЛ».

Довідково

Створення освітнього курсу українськими тренерами почалось восени 2021 року за підтримки міжнародних експертів з експорту та професійних тренерів. Програма «Export Academy 2022» стартувала у січні 2022 року, але була перервана через військову агресію рф. Новий набір та навчання стартував у серпні 2022 року.

Проєкт «Export Academy» розроблено Інститутом маркетингу (Естонія) та Офісом з розвитку підприємництва та експорту (Україна). Проєкт фінансується Державним департаментом США (Development Cooperation Partnership Program, Round Eight) та Естонським центром міжнародного розвитку.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності