Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Президент України підписав Закон про електронні довірчі послуги та електронну ідентифікацію

02 Січня 2023 13:07

Президент України підписав Закон про електронні довірчі послуги та електронну ідентифікацію

Президент України підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення укладення угоди між Україною та Європейським Союзом про взаємне визнання кваліфікованих електронних довірчих послуг та імплементації законодавства Європейського Союзу у сфері електронної ідентифікації» (реєстр. №6173). Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Закон пришвидшує інтеграцію України до єдиного цифрового ринку ЄС та наближає положення національного законодавства до європейських вимог у сферах електронної ідентифікації та електронних довірчих послуг. Відтак, близько 90 законів України про електронні довірчі послуги і послуги електронної ідентифікації будуть гармонізовані з європейськими нормами.

Згідно із Законом в Україні визнаватимуть:

  • статус європейських кваліфікованих надавачів;
  • статус засобів кваліфікованого електронного підпису чи печатки, що використовуються європейськими кваліфікованими надавачами при наданні електронних довірчих послуг;
  • перелік довірчих списків держав-членів ЄС, інформацію про які публікує Європейська комісія.

Це дозволить українцям використовувати кваліфіковані підписи, отримані в ЄС, щоб мати послуги в Україні. Також спростить електронну взаємодію з європейськими партнерами під час ведення бізнесу.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності