Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Україна та Польща обговорили перспективи торговельно-економічної співпраці

29 Грудня 2022 15:07

Україна та Польща обговорили перспективи торговельно-економічної співпраці

Міністр агрополітики та продовольства України Микола Сольський провів робочу онлайн-зустріч із Віцепрем'єр-міністром, міністром сільського господарства та розвитку сільських територій Республіки Польща Генриком Ковальчиком. Про це повідомляє Мінагрополітики.

Предметом діалогу стали питання щодо зменшення черг зерновозів на польсько-українському кордоні, будівництва транскордонного олієпроводу з України до Польщі, а також участь Польщі в гуманітарній ініціативі «Grain from Ukraine».

Так, українська та польська сторони розглянуть можливість перегляду механізмів контролю для автотранспорту з зерном, яке йде через територію Польщі транзитом до третіх країн.

Стосовно будівництва трубопроводу для експорту олії, то Генрик Ковальчик зі свого боку підтвердив активну роботу над втіленням цього проєкту. Найближчим часом буде запланована низка українсько-польських зустрічей для обговорення технічних деталей проєктування та планування робіт на наступний рік.

Крім того, Микола Сольський висловив подяку за підтримку Польщею ініціативи «Grain from Ukraine». Польська сторона висловила готовність допомогти з постачанням зерна в межах цієї гуманітарної програми до Нігерії. Найближчим часом будуть узгоджені всі деталі щодо логістики відправлень.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності