Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Результати конференції «Польські й українські прикордонні служби перед новими викликами у сфері торгівлі, транзиту, транспорту, міграції»

22 Грудня 2022 15:24

Результати конференції «Польські й українські прикордонні служби перед новими викликами у сфері торгівлі, транзиту, транспорту, міграції»

Відбулась друга сесія конференції «Польські й українські прикордонні служби перед новими викликами у сфері торгівлі, транзиту, транспорту, міграції», головню метою якої було налагодження торговельних відносин та оптимізації дій у сфері митного, ветеринарного та фітосанітарного контролю. Про це повідомляє Держпродспоживслужба.

У ході обговорення ухвалено рішення щодо зняття ветеринарного контролю з кормів рослинного походження, зокрема з зерна фуражного, які експортують з України транзитом через ЄС до третіх країн, за умови належного оформлення митних документів.

Крім того, польська сторона оголосила про продовження дії спрощених умов ввезення домашніх тварин до ЄС без обов’язкової наявності результатів тестування рівня антитіл проти сказу, проведеного методом титрування. До того ж вимоги до ідентифікації тварини за допомоги мікрочіпу, а також діючої вакцинації від сказу є обов’язковими для перетину кордону.

Також сторони обговорили встановлення процедури транзиту товарів через Польщу, а саме: яловичини, баранини та продуктів з неї, оскільки Україна не авторизована на експорт цих видів товарів до ЄС.

Водночас під час перемовин заступниці голови Держпродспоживслужби Ольги Шевченко з керівництвом Головного інспекторату ветеринарії Польщі та Державної інспекції охорони рослин та насінництва Польщі було обговорено актуальні питання щодо обміну досвідом з питань діяльності фітосанітарних та ветеринарних служб на кордоні та посилення співпраці у галузях безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності