Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Представники Держмитслужби обговорили з румунськими колегами актуальні питання міжнародного застосування NCTS

20 Грудня 2022 18:27

Представники Держмитслужби обговорили з румунськими колегами актуальні питання міжнародного застосування NCTS

У пункті пропуску «Порубне-Сірет» Чернівецької митниці відбулась зустріч представників Державної митної служби України із посадовими особами митних органів суміжних країн-членів ЄС з питань спільного транзиту.

Делегація Держмитслужби обговорила актуальні питання міжнародного застосування NCTS з румунськими колегами за участі експертів Консультативної місії ЄС в Україні (EUAM). Про це повідомляє Держмитслужба.

Сторони обмінялись думками щодо початку міжнародного застосування спільного транзиту в Україні, а також можливості зменшення черг на кордоні за рахунок збільшення обсягів оформлення декларацій в NCTS.

Румунські колеги зазначили, що готові надавати підтримку в частині навчання посадових осіб митних органів України щодо роботи з операціями спільного транзиту та поділились досвідом щодо проведення інформаційної кампанії з питань NCTS для збільшення кількості переміщень за процедурою спільного транзиту.

Загалом у рамках роботи делегації Держмитслужби в основних пунктах пропуску з країнами-членами ЄС було проведено низку двусторонніх міжнародних зустрічей з представниками митних органів Республіки Польщі, Словаччини, Угорщини та Румунії, а також перевірено стан організації роботи з питань спільного транзиту у пунктах пропуску «Ягодин-Дорогуск», «Краківець-Корчова», «Рава-Руська-Хребенне», «Шегині-Медика», «Ужгород-Вишнє Нємецьке», «Чоп-Захонь» та «Порубне-Сірет».

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності