Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Мінагрополітики надало доступ до міжнародних котирувань аграрної продукції

16 Грудня 2022 14:03

Мінагрополітики надало доступ до міжнародних котирувань аграрної продукції

Міністерство аграрної політики та продовольства України здійснило важливе нововведення - надало доступ користувачам до ексклюзивної інформації щодо міжнародних котирувань аграрної продукції.

Завдяки цьому можна відстежувати світові ціни на основні види сільськогосподарської продукції: перевіряти міжнародні ціни у портах західних та східних країн, Латинської Америки та України, а також на міжнародних біржах. Графіки цін будуються як за місяць, так і за всю історію спостережень.

«В сучасних умовах аграріям необхідно мати максимум інструментів підтримки, в тому числі й швидкий доступ до актуальної інформації. Тому в оновленому сайті ми додали якомога більше корисних розділів. При цьому наше завдання полягало ще й в тому, щоб зробити ресурс доступним і зручним для користувачів», − зазначив заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик.

Попри те, що доступ до подібної інформації надається лише за передплатою, для користувачів сайту ця послуга є безоплатною. Це стало можливим завдяки партнерству з однією з найбільших у світі баз даних – «AgroChart», яка містить інформацію щодо цін та статистики аграрних ринків від 1970 року.

«Ми розуміємо, що обізнаність щодо показників експорту, імпорту, міжнародних цін та загалом щодо функціонування ринку, дозволяє учасникам ринку приймати більш зважені управлінські рішення. Переконані в необхідності підтримати агросектор у цей складний час і сподіваємося, що наданий безплатний доступ до даних принесе аграріям максимальну користь у їх діяльності», − підкреслив засновник AgroChat Богдан Тимків.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності