Портал працює у тестовому режимі. Приймаємо зауваження або пропозиції

Комітет ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав законопроєкт № 8166-д

30 Листопада 2022 17:57

Комітет ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав законопроєкт № 8166-д

28 листопада 2022 року Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав та рекомендував до голосування за основу законопроєкт № 8166-д «Про внесення змін до Митного кодексу України та інших законів України щодо запровадження спеціальних експортних процедур». Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Законопроєкт № 8166-д був розроблений на заміну проекту закону № 8166.

Як зазначено, це компромісний документ, у якому враховані ключові пропозиції аграрних асоціацій. Він, як і базовий, спрямований на те, щоб забезпечити повернення валютної виручки та регулювання платіжного балансу України під час експорту окремих сільськогосподарських товарів шляхом запровадження режиму експортного забезпечення.

Також документ дає право легальному агробізнесу експортувати без будь-якого додаткового регулювання в межах встановленого ліміту. Щомісячно можна експортувати на подвоєну суму середньомісячного повернення валютної виручки в країну, розраховану за попередні півроку.

Такий експорт можна здійснювати за поточною процедурою, без будь-якого додаткового регулювання.

Новини за темою

Продовжуючи відвідування веб-сайту, Ви надаєте згоду на використання cookies та погоджуєтесь з Політикою конфіденційності